Onderwatersportvereniging De Kleiduikers

Spetterende gezelligheid en samen genieten! Wij zijn een actieve onderwatersportvereniging voor de jeugd en volwassenen. Ben je lid? Dan krijg je de mogelijkheid om op een gezellige en bovenal veilige manier duik- en/of snorkelbrevetten te halen, maar ook wekelijks te trainen.

Spetterende gezelligheid

De activiteitencommissie van De Kleiduikers verzorgt door het jaar heen leuke activiteiten. Als onderwatersportvereniging staan wij in verbinding met het water. Er is genoeg te beleven voor iedereen, zowel voor de leden als de familie van de leden. Sinterklaas en de pieten komen dan ook rond 5 december 'onder' water op bezoek. Het pinksterweekend in Zeeland staat in het teken van duiken en snorkelen, maar wel met een heerlijke barbecue, strandontbijt en spelletjes. En onze gezamenlijke uitjes naar bijvoorbeeld Nemo 33 of Duiktoren Enschede zijn altijd op en top gezellig.

Kijk op onze fotopagina voor een kleine impressie. Volg ook onze blog, dan blijf je op de hoogte over alle activiteiten van De Kleiduikers.

Veiligheid
Als vereniging besteden wij veel aandacht aan veiligheid. Dit doen we door middel van het inzetten van professionele instructeurs, maar ook door kennis en ervaringen met elkaar te delen. Er wordt tijdens de trainingen en de opleidingen regelmatig aandacht besteed aan de veiligheid voor jezelf, maar ook voor anderen. Zo wordt er jaarlijks een ongevallensimulatie georganiseerd voor de specialisatie Redden. Dit wordt gezien als een leerzame afsluiting, die ook herhaald gewenst te worden.

NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond)
Onderwatersportvereniging De Kleiduikers is aangesloten bij de NOB. De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Als onderwatersportvereniging kunnen wij profiteren van de mogelijkheden die de NOB biedt, met in het bijzonder de kwalitatief uitstekende duikopleidingen, instructeursopleidingen en duikspecialisaties. Wil je meer informatie over de NOB? Kijk dan eens op www.onderwatersport.org of volg de NOB via Twitter of Facebook.